• Καραολή & Δημητρίου 149, Εύοσμος
    Β. Ηρακλείου 38-Τσιμισκή 43 Πλατεία ODEON 8ος 'Οροφος
  • Καλέστε μας: 6984200722

Αρθροσκόπηση γόνατος

image

Αρθροσκόπηση γόνατος

Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι η πιο γνωστή αρθροσκόπηση στον απλό κόσμο. Ως επέμβαση, αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο για την εξερεύνηση της άρθρωσης του γόνατος και για τη διάγνωση & θεραπεία των παθήσεών της.

Το γόνατο είναι η πρώτη άρθρωση στην οποία έγινε χρήση αρθροσκόπιου τόσο για διαγνωστικούς σκοπούς όσο και για χειρουργική επέμβαση.

Ποιες παθήσεις και βλάβες μπορούν να αντιμετωπιστούν με αρθροσκόπηση γόνατος?

-        Τραυματικές ή εκφυλιστικές ρήξεις των μηνίσκων.

-        Βλάβες του αρθρικού χόνδρου.

-        Ρήξεις των χιαστών συνδέσμων.

-        Εξάρθρημα της επιγονατίδας.

-        Φλεγμονές του αρθρικού υμένα.

-        Οστικά οιδήματα.

-        Μετεγχειρητικός πόνος του γόνατος.

 

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο ορθοπαιδικός χειρουργός θα εισέλθει με τα εργαλεία του στην άρθρωση μέσω συγκεκριμένων πυλών και θα την ελέγξει για επιπλέον βλάβες πέρα από αυτές που ήδη γνωρίζει από την κλινική εξέταση και τη μαγνητική τομογραφία του ασθενούς. Έπειτα, ανάλογα με τα ευρήματα, θα χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη τεχνική: Πλαστική αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, συρραφή μηνίσκου, τρυπανισμοί κλπ.

Για την προετοιμασία πριν το χειρουργείο, ένας βασικός προεγχειρητικός έλεγχος του ασθενούς είναι αρκετός. Τις περισσότερες φορές ο ασθενής μένει μέσα στην κλινική νοσηλευόμενος μόνο για 1 μέρα. Την επομένη του χειρουργείου γίνεται το εξιτήριο. Σε σπάνιες περιπτώσεις που ο μετεγχειρητικός πόνος δεν είναι υποφερτός, ο ασθενής μπορεί να νοσηλευτεί για μία μέρα παραπάνω με σκοπό τη χορήγηση ισχυρών αναλγητικών.

Έπειτα, ξεκινούν οι φυσικοθεραπείες και στη συνέχεια η ενδυνάμωση του χειρουργημένου γόνατος.