• Δευ - Παρ 10:00-13:30 & 17:30-21:30
  • Καλέστε μας: 6984200722
  • info@papathanasiouorthopedikos.gr

Βιολογική Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

image

Βιολογική Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στις αρθρώσεις, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο των χόνδρινων βλαβών και της οστεοαρθρίτιδας.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία παχύρευστη ουσία η οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, βρίσκεται μέσα στις αρθρώσεις μας με σκοπό να «θρέφει» & να προστατεύει τον αρθρικό χόνδρο. Ταυτόχρονα δρα ως λιπαντικό και ως μέσο απορρόφησης των κραδασμών και του βάρους που δέχονται οι αρθρικές επιφάνειες εξαλείφοντας έτσι τις τριβές ανάμεσα στα ενδοαρθρικά ανατομικά στοιχεία, όπως οι μηνίσκοι, ο χόνδρος, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι κλπ).
Όταν ο ασθενής πάσχει από οστεοαρθρίτιδα, η άρθρωση έχει έλλειψη σε υαλουρονικό οξύ, οπότε οι τριβές είναι ισχυρότερες και προκαλούν βλάβη στα ενδοαρθρικά στοιχεία.

knee

Επομένως, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον ασθενή σε σημείο που να μπορεί αυτός να καθυστερήσει ή ακόμη και να αποφύγει το χειρουργείο (ανάλογα πάντα και με το στάδιο της χονδροπάθειας ή οστεοαρθρίτιδας).
Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως, πέρα από τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες παθήσεις λόγω της λιπαντικής κι ενυδατικής τους δράσης.

Τέτοιες παθήσεις είναι:

- Χονδροπάθεια/χονδρομαλάκυνση του γόνατος & της επιγονατίδας.
- Σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής του ώμου.
- Συμφυτική θυλακίτιδα του ώμου (σύνδρομο «παγωμένου ώμου).
- Τενοντίτιδες & σύνδρομα παγίδευσης τενόντων (π.χ. τενοντίτιδα DeQuervain).
- Τενοντοθυλακίτιδα.
- Μεταταρσαλγία.