• Καραολή & Δημητρίου 149, Εύοσμος
    Β. Ηρακλείου 38-Τσιμισκή 43 Πλατεία ODEON 8ος 'Οροφος
  • Καλέστε μας: 6984200722

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

image

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Ο σκοπός της επέμβασης είναι η αποσυμπίεση του καρπιαίου σωλήνα, η οποία γίνεται με τη διάνοιξη του εγκάρσιου συνδέσμου του καρπού. Το χειρουργείο αυτό ανήκει στις μικροεπεμβάσεις.

Ο ορθοπαιδικός πραγματοποιεί μία τομή περίπου 4 εκατοστών στην παλαμιαία επιφάνεια του χεριού πάνω από το σημείο που βρίσκεται ο εγκάρσιος σύνδεσμος. Έπειτα, γίνεται η διατομή αυτού του συνδέσμου κι έτσι απελευθερώνεται το μέσο νεύρο, στο οποίο κάνει έλεγχο ο θεράπων ιατρός για να δει την κατάστασή του και αν χρειάζεται περαιτέρω απελευθέρωση από γάγγλια και συμφύσεις.

Μετά, γίνεται συρραφή του δέρματος και ελαστική περίδεση της πηχεοκαρπικής και του χεριού.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 15-20 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Ο ασθενής επιστρέφει πλήρως στις δραστηριότητές του μετά από 3 εβδομάδες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο ασθενής ότι παίζει σπουδαίο ρόλο στην αποκατάστασή του η στιγμή που επισκέπτεται τον ιατρό για το πρόβλημά του και σε ποιο στάδιο του συνδρόμου βρίσκεται. Πολλές φορές, σε προχωρημένα στάδια του Σ.Κ.Σ. η αποκατάσταση του μέσου νεύρου μετά το χειρουργείο δεν είναι η πλήρως επιθυμητή. Σε αυτό έρχονται να παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο και διάφορα παρακείμενα νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.